друкувати


Вагонобудівні заводи збудували 650 нових вантажних вагонів

31 грудня 2016, 14:00

Українські вагонобудівні підприємства, відповідно до укладених з ДП "Укрзалізниця" контрактами, в 2016 році поставили залізницям 650 нових вантажних піввагонів, тоді як в цілому парк вантажних вагонів планується поповнити більше 1 тисячею одиниць.

У прес-службі "Укрзалізниці" повідомили, що Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ, Кременчук, Полтавська обл.), Єдине в СНД підприємство, яке має налагоджене і діюче виробництво двох видів вагонів - пасажирських і вантажних, виготовив 350 піввагонів, великий виробник вантажних вагонів" Дніпровагонма "(м.Дніпродзержинськ) - 250 одиниць і Попаснянський вагоноремонтний завод (Луганська обл.) - 50 напіввагонів.

Крім того, філія "Укрзалізниці" Стрийський вагоноремонтний завод виготовив 70 піввагонів. У прес-службі додали, що на днях два дочірніх підприємства - Дарницький і Панютинський вагоноремонтні заводи здадуть в експлуатацію останні 56 вантажних вагонів.

В цілому до кінця року загальна кількість піввагонів від Панютинського вагоноремонтного заводу складе 200 одиниць, а від Дарницького вагоноремонтного заводу - 100.

УНІАН