друкувати


Тільки 4% державних агропідприємств від плану на 2015 рік приватизували — Зубрицький

22 січня 2016, 11:20

Усі втрати держпідприємств на 80 % — це корупційні доходи чиновників, їх контролюючих. Очікувати від чиновницького лобі ефективної діяльності з прикриття своєї власної годівниці щонайменше наївно. Таку думку озвучив у своєму блозі на AgroPolit.com голова ГО AgroReforms.ua Олексій Зубрицький.

Експерт зазначив, що план приватизації у 2015 році не був виконаний. «За підсумками 11 місяців тільки 4% підприємств, призначених до приватизації цього року, було передано Фонду держмайна для продажу. Продано — жодного. І цей результат абсолютно не дивний», — сказав Зубрицький.

Він підкреслив, що залишати аграрні державні підприємства у державній власності не можна. Це породжує низьку ефективність, занижені врожаї, розвалену інфраструктуру.

Приватизація приверне в галузь інвестиції і дасть змогу провести оновлення і модернізацію інфраструктури. Що, у свою чергу, дозволить знизити собівартість і наростити обсяги продажів, а значить і виробництво, і нові робочі місця», — відзначив голова ГО AgroReforms.ua