друкувати


Мінагропрод очікує отримати 4 млрд грн від бюджету — Павленко

19 лютого 2016, 15:33

Нам би хотілося отримувати до 4 млрд грн бюджетної підтримки для галузі. Про це повідомив міністр аграрної політики а продовольства України (Мінагропрод) Олексій Павленко.

«На жаль, грошей у бюджеті немає. А коли немає грошей, ми фокусуємося на інших пріоритетних завданнях. Як я вже казав, головний фокус зараз — на дерегуляції», — сказав він.

«Другий напрямок — це робота з нашими міжнародними донорами. Вже сьогодні ми бачимо результати активної співпраці з Європейським інвестиційним банком — нам вдалося підписати угоду про залучення 10 млрд грн кредиту для аграріїв.Наступний крок — залучення інвестицій для відновлення систем зрошення в п'яти південних областях України, що дозволить підвищити врожайність у цих регіонах на 8-10 млн т і створити понад 100 тис. нових робочих місць. У рамках реалізації цього проекту ми маємо намір протягом 2016-2017 років залучити $1,5-2 млрд», — зазначив Павленко.

«Ми готові хоч сьогодні передати наші підприємства до Фонду держмайна. У МінАПК понад 400 компаній, але більшість з них (близько 80%) перебувають або в стадії банкрутства, або ліквідації. Водночас до серйозних аграрних активів великий інтерес виявляють закордонні інвестори», — наголосив міністр.