друкувати


Названі пріоритетні завдання Мінагрополітики на 2017 рік

28 грудня 2016, 16:11

Міністерство аграрної політики і продовольства в рамках плану дій на 2017 рік озвучило пріоритетні напрямки та завдання. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Головними є: земельна реформа, стимулювання розвитку агропромислового комплексу, якість і безпечність харчових продуктів, розвиток органічного ринку.

В бюджеті на 2017 рік ми дуже чітко передбачили наші пріоритети, в тому числі і агропромисловий комплекс. Тобто у нас є сектори, які можуть бути дуже серйозними, міцними для потенційного зростання, в тому числі АПК, який теж має бути реформований", - заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

За його словами, до 2020 року має бути проведена якісна земельна реформа. В бюджеті 2017 закладені різноманітні програми підтримки для стимулювання розвитку АПК.

Він наголосив на важливості питання якості харчових продуктів та створенні нової системи, яка буде гарантувати безпечність продукції.

В земельній реформі ми повинні побудувати ту систему відносин, яка зніме всі популістські питання і дасть українським громадянам можливість розпоряджатися своїм майном. Щодо стимулювання розвитку АПК в бюджеті 2017 вже сформовано ґрунт для підтримки тваринництва, садівництва і сільгоспмашинобудування. Дотації мають піти на створення нових робочих місць, доданої вартості, інфраструктурні проекти і переробку», - повідомив міністр Мінагрополітики Тарас Кутовий.

За його словами, безпека харчових продуктів, оновлення системи контролю якості – завжди була в центрі уваги Мінагрополітики. Щодо розвитку органічного ринку міністр зазначив, що потенціал українських земель і іноземного попиту для такої продукції дуже великий і тільки зростає.

Мінагрополітики продовжує розширювати ринки збуту та працювати над великою приватизаційною справою, яку запустили цього року. Сподіваюсь, що народні депутати зрозуміють її важливість, і нам вдасться завершити почате. Попереду новий рік, нові виклики, і я впевнений, що консолідовано ми їх приймемо і здолаємо», - додав міністр.