друкувати


Україна і Білорусь домовилися про співпрацю в промисловій сфері

27 грудня 2016, 11:40

Представники України та Білорусі обговорили перспективи розвитку промислової кооперації обох країн в 2017-2020 роках. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Україна і Білорусь планують істотно збільшити співпрацю в сфері машинобудування. Планується відкриття низки спільних виробництв, зокрема, виробництва сільськогосподарської техніки з білоруським холдингом "Гомельмаш".

"Розвиток співпраці в сфері машинобудування - один з головних пріоритетів українсько-білоруського співробітництва. У підготовленій дорожню карту розвитку співробітництва на 2017-2020 роки відображені, в першу чергу, проекти машинобудування, зокрема виробництва тракторів, зерно- та кормозбиральних комбайнів, вагонів, будівельної і комунальної техніки", - повідомив заступник міністра Юрій Бровченко.

У свою чергу його колега Дмитро Корчик розповів про те, що "промисловість України і Білорусі" доповнюють один одного і постійно ростуть ".

За вісім місяців 2016 року товарообіг між країнами склав $ 2,3 млрд, що на 9% більше аналогічного показника за минулий рік.

ZN.UA