друкувати


Попереджено незаконну передачу сільськогосподарських земель на Хмельниччині

26 грудня 2016, 13:36

Працівники галузевого відділу прокуратури Хмельницької області відстояли позовні вимоги щодо визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру в області про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

«На підставі цих наказів за заявою жителя іншої області землі сільськогосподарського призначення площею 85 гектарів мали бути передані в оренду нібито для ведення фермерського господарства», - про це інформує начальник відділу прокуратури області Андрій Гаврилик.

Як з’ясувалось, заявником не обґрунтовано бажані розміри земельних ділянок, а також не зазначено перспективи діяльності фермерського господарства.

Прокуратурою встановлено, що згадані земельні ділянки не утворюють єдиний масив та знаходяться на значній відстані одна від одної. Відтак, їх раціональне використання фермерським господарством неможливе.

Враховуючи порушення встановленого законодавством порядку набуття і реалізації права на землю, 22 грудня поточного року рішенням Хмельницького окружного адміністративного суду позовні вимоги прокуратури області про визнання незаконними та скасування зазначених наказів задоволено, а безпідставну передачу сільгоспугідь вартістю більше 2,7 млн грн попереджено», - йдеться в повідомленні.