друкувати


У ВР підтримали фінансування рибного патруля на 2017 рік

24 грудня 2016, 10:20

У прийнятому бюджеті на 2017 рік передбачено додаткове фінансування у розмірі 40 млн грн на рибний патруль. Про це повідомляє прес-служба Держрибагентства.

Це є частиною коштів, які Держрибагентство просило надати на придбання нової техніки для рибного патруля у розмірі 140 млн грн.

«На ці кошти ми зможемо розпочати роботу із закупівлі для тих областей, де вже оголошено конкурс на рибних патрульних», – зазначив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

В листопаді-грудні інспекторський склад рибоохоронного патруля почали формувати для 8 областей – Дніпропетровської, Закарпатської, Івано-Франківської, Миколаївської, Рівненської, Тернопільської, Одеської та Харківської.

«Не менш актуальним залишається питання фінансування та запуску рибного патруля ще в 16 регіонах України, – наголосив Ковалів. – Держрибагентство продовжує активну роботу щодо виділення ще 100 млн грн. для придбання мінімально необхідної техніки та запуску рибоохоронних патрулів у всіх областях. Ця інвестиція є стратегічно важливою для держави. Без цього налагодити ефективну боротьбу із браконьєрством – неможливо. Будемо робити все необхідне і все, що від нас залежить».