друкувати


Укрексімбанк та ЄІБ співпрацюватимуть для покращення фінансування економіки України

21 грудня 2016, 12:29

19 грудня 2016 року член Правління Укрексімбанку Олександр Щур та віце-президент Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вазіл Гудак у Брюсселі підписали Фінансову угоду на суму 260 млн євро для підтримки приватного сектору у контексті зони вільної торгівлі Україна-ЄС. Про це повідомляє прес-служба Укрексімбанку.

У межах Угоди довгострокові кредитні ресурси спрямуються на фінансування розвитку малого та середнього бізнесу в Україні, посилення українських підприємств у сфері міжнародної торгівлі, енергоефективності, охорони довкілля та інших пріоритетних напрямків.

Запорукою ефективної реалізації цієї Угоди є як розбудована у співпраці з міжнародними фінансовими організаціями інституційна спроможність Укрексімбанку, так і набутий з 2012 року практичний досвід успішного впровадження кредитної лінії ЄІБ, також спрямованої на фінансування приватних підприємств малого та середнього бізнесу в галузі АПК, промисловості та відновлюваної енергетики.

Коментуючи укладену Угоду, Олександр Гриценко, голова Правління Укрексімбанку, відзначив, що масштабні можливості, які відкрито перед малим та середнім бізнесом України завдяки Угоді про асоціацію з ЄС, повинні максимально використовуватися. Тому Укрексімбанк, розуміючи, що перевага малих та середніх підприємств полягає у мобільності, налаштований і надалі спільно з ЄІБ фінансово підтримувати саме цей сегмент реальної економіки, його нові експортні можливості, у першу чергу на європейських ринках. Відтак державний банк забезпечить ефективну реалізацію укладеної сьогодні з ЄІБ Угоди, підтримуючи зростання майбутніх експортерів і товаровиробників, які створюватимуть в Україні нові робочі місця.