друкувати


Обсяг двосторонньої торгівлі між Україною та Єгиптом може збільшитись

20 грудня 2016, 16:36

Торгівля аграрною продукцією між Україною та Єгиптом сьогодні стала основною складовою торговельно-економічних відносин, але обидві країни мають на сьогодні невичерпаний потенціал для розвитку двосторонньої співпраці. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«За десять місяців 2016 року товарообіг в аграрній сфері між Україною та Єгиптом вже досяг $ 1 млрд. Основними продуктами українського експорту до єгипетського ринку стали зернові та олійні культури. Ця країна є головними «воротами» для виходу українських товарів на інші африканські ринки. Ми зацікавлені не лише в диверсифікації товарної структури нашого експорту до Єгипту, але й у збільшенні імпорту якісної продукції, в якій в нас є потреба, з Єгипту», - про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

За її словами, визначальним для розвитку економічних стосунків між двома країнами в аграрній сфері є не тільки торгівля.

Наша позиція полягає в тому, що на рівні двох урядів ми маємо не лише посилювати політичний діалог між нашими країнами, але й сприяти більш тісній співпраці бізнесів. Ми впевнені, що саме такі B2B заходи, створюють надійний фундамент для розвитку стосунків між Єгиптом та Україною на всіх рівнях», - каже вона.

Посол Арабської Республіки Єгипет в Україні Хоссам Ельдін М. Алі запевнив, що єгипетська сторона зацікавлена не тільки у розвитку торгівлі між Україною та Єгиптом. Пан Посол відмітив, що основними напрямками для плідної співпраці можуть стати інвестування в українське аграрне виробництво, туристична галузь, спільні наукові проекти, розвиток співпраці на рівні Урядів та проведення спільних торговельних місій.

Трофімцева наголосила про необхідність проведення найближчим часом засідання Міжурядової Спільної Комісії з економічного та науково-технічного співробітництва між Україною та Арабською Республікою Єгипет з метою підписання важливих двосторонніх угод, які мають сприяти подальшому розвитку економічних відносин між двома країнами.