друкувати


Земельні аукціони повинні зменшити кількість корупційних схем — Мартинюк

18 лютого 2016, 15:18

Держгеокадастр не тільки погодив законопроект «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо проведення земельних торгів», але й напередодні публічно закликав народних депутатів підтримати його. Про це заявив голова Держгеокадастру Максим Мартинюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Згідно офіційного повідомлення, ліквідується схема, при якій особи, які позиціонують себе як фермери отримують на незрозумілих умовах земельні ділянки, а згодом віддають їх в суборенду великим товаровиробникам. Це означає максимальну прозорість процесу передачі комунальних і державних земель в користування, оскільки аукціони проходять відкрито та за рівними для всіх учасників умовами.

«Це означає, що місцеві бюджети будуть отримувати більше коштів і територіальні громади стануть більш фінансово стійкими. 
Це врешті-решт означає, що щезає предмет торгу за ті легендарні «400 доларів за гектар», про які періодично говорять з трибуни народні депутати», - зазначається у повідомленні. 

Парламент ухвалив  законопроект №2279 «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо проведення земельних торгів»...

Опубликовано Максим Мартинюк 18 февраля 2016 г.