друкувати


ГПУ попереджено незаконне використання 264 га сільгоспземель

20 грудня 2016, 07:47

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді та займаючи принципову позицію, Генеральна прокуратура України продовжує роботу щодо недопущення надання земельних ділянок з порушенням встановленого чинним земельним законодавством порядку. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Установлено, що Головним управлінням Держземагентства у Кіровоградській області фізичній особі надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 264 га в оренду за рахунок земель сільськогосподарського призначення для ведення фермерського господарства.

При цьому, у порушення вимог Закону України «Про фермерське господарство» окремі ділянки надано не єдиним масивом та за відсутності будь-якого обґрунтування їх розмірів з урахуванням перспектив діяльності фермерського господарства.

Зважаючи на виявлені порушення, прокурор звернувся до суду з вимогою про скасування цих наказів.
Не зважаючи на правомірність доводів прокурора про незаконність цих рішень, суди апеляційної та касаційної інстанцій відмовили у задоволенні позову.

Послідовно відстоюючи інтереси держави у спірних правовідносинах, Генеральна прокуратура України ініціювала перегляд незаконних судових рішень Верховним Судом України, який 13 грудня 2016 року скасував їх та направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції.