друкувати


Подробиці Закону про націоналізацію "ПриватБанка"

19 грудня 2016, 15:44

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону №2365 від 12.03.2015 про заходи спрямовані на націоналізацію публічного акціонерного товариства комерційного банку "ПриватБанк". Про це повідомляється на сайті ВР.

Головний комітет - з питань економічної політики.

Мета: підготовка зазначеного законопроекту обумовлена необхідністю вжиття оперативних заходів з протидії розгортання негативних явищ у банківський системі, спричинених відтоком банківських депозитів, зниженням рівня капіталізації банків, девальвацією національної валюти, втратою довіри з боку вкладників на фоні триваючого у східному регіоні конфлікту та окупації Автономної республіки Крим.

Для досягнення цієї мети законопроектом передбачається врегулювати принципи націоналізації окремих банків, визначити об’єкт та суб’єктів проведення націоналізації, інших учасників цього процесу, встановити порядок і спосіб націоналізації банку, розкрити зміст та особливості окремих етапів націоналізації банку, які, зокрема, мають бути врегульовані підзаконними нормативно-правовими актами», - сказано в пояснювальній записці.

Проектом Закону встановлюються вимоги щодо визначення компенсаційних виплат власникам банку.

Так, проектом Закону передбачено, що розмір відшкодування власнику майна, що підлягає націоналізації, встановлюється рівним сумі ринкової вартості майна та збитків, що заподіюються власнику в результаті націоналізації. Розмір відшкодування власнику вилученого майна визначається на дату проведення оцінки в національній валюті. Також, визначається порядок оскарження рішення про націоналізацію», - про це говориться у пояснювальній записці.