друкувати


Новіков: В Аграрній партії витісняють профільні асоціації

20 грудня 2016, 09:07

З керівних органів Аграрної партії України (АПУ) витісняються профільні асоціації. Про це у коментарі AgroPolit.com після Х з’їзду АПУ повідомив член Аграрної партії Геннадій Новіков.

Нагадаємо, що на Х з’їзді АПУ було переобрано склад президії. З нього був виключений Новіков та група інших аграріїв (Сергій Іващук, Андрій Гордійчук, Сергій Гайдай, Геннадій Новіков), які забезпечили одні з найкращих  показників на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року. AgroPolit.com звертався у прес-службу АПУ з проханням прокоментувати підсумки з'їзду, втім відповіді ми не отримали ще й досі. 

Деталі про з’їзду АПУ та його оцінки членами партії читайте у матеріалі: «Закат» АПУ, або Чи перестає Аграрна партія бути аграрною?

Як повідомив AgroPolit.com Новіков, членів президії навіть не повідомили про переобрання президії та політради. Незадовго до з’їзду був звільнений голова Миколаївської парторганізації Євген Березовський, якого навіть не заслухали на президії партії.

«На етапі формування партії аграрні асоціації були потрібними членами. Зараз, коли вдалося збудувати таку партію і виграти на місцевих виборах, асоціації вже не потрібні, бо треба формувати список до Верховної Ради, де громадські організації вже не потрібні», - говорить Новіков. За його словами, на таку думку його наштовхнув процес підготовки до з’їзду і як партійці дізнавалися про деталі.

Як повідомив Новіков, керівників обласних парторганізацій та членів президії навіть не повідомили про те, що склад буде змінено: «Сьогодні на з’їзд виносяться питання зміни керівних органів. Партія і голова має на це право, але я вважаю, що це повинно бути обговорено на президії партії. Навіть порядок денний повинен бути обговорений. Він ніде не обговорюється, а я вчора випадково взнаю, що це так. Я запитав у Скоцика: «Чи це так?», і він сказав:  «Так». Запитую: «А хто ти такий, щоб приймати особисті повноваження?» …».

«Він образився, тому що «ich bin царь», – розповів Новіков.

Як відмітив Геннадій Новіков, Аграрна партія має бути демократичною, а рішення прийматися у ході колективних обговорень. Він підкреслив, що АПУ не має стати партією одного лідера.

«Я не вважаю, що у нашій партії має бути цар. Думаю, що партія – це колективний орган, який має формувати політичне обличчя. Нажаль, курс на інше. Я не проти того, що хтось більше достойний бути у президії, а хтось менший. Але у партії повинні народжуватись дискусії», – зазначив Новіков.