друкувати


Фермери Полтавщини озвучили Аграрній платформі основні проблеми

15 грудня 2016, 10:25

Міхеіл Саакашвілі, голова політичної партії «Рух нових сил», у рамках якої створена Аграрна платформа для захисту інтересів фермерів та українського села, разом з Іваном Слободяником відвідали Полтавщину. Про це повідомляє AgroNews.

Полтавські фермери озвучили основні проблеми, як кажуть "від землі".

Фермери нарікають на тотальну корупцію. Щоб оформити або продовжити договір оренди землі треба заплатити від 360 до 500 дол. Якщо цього не зробиш, то під будь-яким приводом не отримаєш документи. Також аграрії змушені давати хабарі, щоб вивезти зерно зерновозами. Як зазначили фермери, сьогодні ситуація з корупцією гірша ніж при попередній владі.

"У Полтавській області ми цілий день зустрічалися з фермерами і всі говорять одне і те ж саме: з кожним роком нові урядові регуляції ускладнюють життя, а агрохолдинги, один з яких належить Президенту, витісняють середній клас українського села і монополізують все в руках земельних латифундистів і олігархів . Це справжня змова зі знищення фермерства і села, і ми терміново повинні об'єднатися, щоб повністю змінити правила гри", - написав на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук Міхеіл Саакашвілі.

Іван Слободяник зазначив: "Були в сільській школі (найстарішій в області, і при цьому так само бідовій як тисячі іншіх шкіл країни), то виникає питання - де гроші від видобутку газу Полтавщини ??? (70% видобутку України). Полтавщина - це українські Емірати чи Кувейт, а дороги і рівень життя як кругом у країні....Зараз всі платежі від ренти газу і нафти йдуть в держбюджет, є законпроект, щоб 5% лишалось в громаді, на мою думку, це має бути мінімум 20%".

Нагадаємо, вчора Іван Слободяник, генеральний директор Державного фонду підтримки фермерських господарств, заявив про свою відставку у зв'язку з відсутністю реальних кроків допомоги аграріям та приєднання до Руху нових сил.