друкувати


Дмитро Козацький: Аграрна партія будується як комерційна структура

14 грудня 2016, 14:40

Аграрна партія України (АПУ) іде хибним шляхом  у своєму розвитку,  через що може зіткнутися з роблемою «приватизації». Про це в коментарі AgroPolit.com після Х з’їзду АПУ розповів керівник Донецької обласної парторганізації Дмитро Козацький. Нагадаємо, що на цьому зібранні лідер АПУ Віталій Скоцик змінив склад президії партії, виключивши з нього аграріїв, які  були  не згодні з політикою партією, яку проводив він та Роман Безсмертний. Детальніше про це читайте у матеріалі «Закат» АПУ, або Чи перестає Аграрна партія бути аграрною?

На його думку, на з’їзді відбулося наступне: «Сьогодні він (Скоцик. – Авт.) сформував президію із тих голів обласних організацій, з кимось із них зручно було працювати…». Щодо  виключення з  президії Сергія Гайдая, Сергія Іващука, Андрія Гордійчука та інших Козацький вважає, що «треба було просто додати цих людей до президії», бо  «вони достойні у ній бути».

Потрібно, щоб голова партії домовлявся, особливо із тими, хто має іншу думку. Повинен бути контакт. Суть у тому, що ці «наривчики» накопичуються і потім рано чи пізно вони «рвонуть», -  пояснює  він.  На думку Козацького, наразі така комунікація  не достатня.  

"З юридичної точки зору зміна була проведена правильно. Помилка (що так сталося. – Авт.) закладена ще на тому з’їзді, який проходив у Торговельно промисловій палаті  у 2015 році, коли були внесені ці зміни, які дали змогу голові таким чином проводити зміни (складу президії партії – Авт.)», – пояснив він.

Козацький підтвердив, що  ці зміни ініціював лідер партії Віталій Скоцик  і вони проводилися на минулорічному  з’їзді зі скандалом, бо їх проштовхували через зал, навіть, без обговорення.

Він одноособово поставив це питання на голосування, проте на обговорення воно не ставилося... У подальшому це призведе до приватизації партії, але, можливо, по-іншому ми не зайдемо у Верховну Раду. Тільки таким жорстким способом», – пояснив Козацький.

 AgroPolit.com попросив роз’яснити, хто  може приватизувати партію. «Розумієте, сьогодні центрова фігура – голова партії. Не обов’язково потім це буде Скоцик. Сьогодні партія будується як комерційна структура з жорсткою вертикаллю. На мій же огляд, партія повинна формуватися трохи по-іншому…», – відповів він.

Керівник Донецької обласної парторганізації АПУ наголошує, що рішення в партії мають прийматися колегіально.  «Ми розповідаємо, що Україна – це соборна держава. Знаєте, що це таке? Це одноголосно прийняте рішення. Не більшості чи меншості, а одноголосне.  Для цього потрібно сісти і домовитися до того, як воно приймається і виноситься на публічність. Треба це робити і просто іти назустріч один одному», – вважає  він.