друкувати


Під Кабміном проходить мітинг псевдо-профспілок ДП «Укрспирт»?

14 грудня 2016, 12:37

Сьогодні під стінами Кабінету міністрів України зібрався псевдо-мітинг представників профспілок ДП «Укрспирт». Про це повідомляє кореспондент AgroPolit.com під стінами Кабміну.  Вчора керівництво профспілки ДП «Укрспирт» офіційно заявило, що не є організатором запланованої акції протесту.

Загалом, під КМУ зібралося біля 300-400 людей, серед них багато людей похилого віку, але основну частину займають молоді люди у спортивному одязі, схожі на тітушок, які називають себе представниками профспілки. Втім, документів вони не показують і чому прийшли - більшість просто не знає. Знайти організаторів заходу не вдалося, присутні не змогли їх  показати, бо не знали навіть як  ті виглядають. 

Вчора, у розпорядженні AgroPolit.com опинився анонс акції протесту, яка планувалася під стінами Мінагрополітики, і нібито організована профспілками ДП «Укрспирт». Втім на прес-конференції вчора один з  керівників ДП повідомив, що немає колегіального рішення організаціїї про проведення такого зібрання, відтак керівний апарат профспілки  ДП "Укрспирт" звернувся до правоохоронних органів, щоб розібралися. 

Я буквально перед конференцією встиг поспілкуватися з більшістю первинних профспілкових організацій... З тих людей, з якими я спілкувався, а це практично абсолютна більшість, ніхто цього не підтримують. Завтра в Київ ніхто не збирається їхати… Мені як заступнику нічого про таку акцію не відомо», - говорить заступник голови об’єднання профспілок ДП «Укрспирт» Юрій Лучечко.

Він також додав, що цей анонс «абсолютно не погоджена (позиція усієї профспілки. – Авт.)».

Цікаво, що розпитуючи людей під  Кабміном про вимоги, які вони висувають перед урядом, майже ніхто не зміг дати відповідь. Деякі казали, що хочуть працювати, а їм не даюсь, інші – що не платять зарплати. Втім конкретики (назви  заводів та інше) не надавали.

Після кількох годин мітингу під  КМУ, люди почали  розходитися.  цікаво, що під Мінагропрод вони так і  не дійшли.  AgroPolit.com пішов під стіни аграрного міністерства, але в 13.09 там нікого не було. 

Нагадаємо, що з приходом міністра аграрної політики і продовольства Тараса Кутового, 22 липня 2016 року було призначено на посаду т.в.о. директора - заступник директора ДП «Укрспирт» призначили Олега Дрожжіна. Одне з першочергових завдань Мінагро – виконання рішення уряду про приватизацію ДП «Укрспирт». Таким чином КМУ та аграрний міністр Тарас Кутовий хочуть ліквідувати тіньові схеми у спиртовій галузі,  які призвели до збитків ДП в 6,1 млрд грн за останні роки, та перезапустити спиртову галузь. Нещодавно Кабмін підтримав поданий аграрним міністром законопроект про приватизацію  "Укрспирту"  і наразі він знаходиться на розгляді парламенту.  Очікується, що  за законопроект проголосують наступного тижня