друкувати


АПУ мовчить про результати на виборах, а БПП і «Батьківщина» вже ділять портфелі

13 грудня 2016, 10:38

Дві найбільші партії у парламенті «Блок Петра Порошенка» і «Батьківщина» почали ділити портфелі у місцевих радах до оголошення результатів Центральної виборчої комісії.

Нагадаємо, що 11 відбулися місцеві вибори, але це не завадило політичним партія надати своє бачення виборчих результатів.

Так, за інформацією БПП на виборах 11 грудня впевнену перемогу отримали саме їх кандидати. «За попередніми підрахунками результатів виборів у новостворених об’єднаних громадах, які відбулися 11.12.16, тотальна більшість серед обраних голів ОТГ – це кандидати, яких підтримувала наша партія. Загалом 24 кандидати від БПП перемагають на посадах голів ОТГ, або 58,5 відсотків від загальної кількості обраних голів», – повідомив керівник секретаріату партії «БПП «Солідарність» Максим Саврасов.

Втім, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко вважає по-іншому, заявивши, що її партія перемогла на виборах в об’єднаних громадах, отримавши 32% голосів виборців серед кандидатів від партій. «Згідно з підсумками виборів, 850 депутатів – це всі мандати, які розподілялися в 41 об’єднаній громаді, половина з них – 412 – самовисуванці. Інша половина  (410) – від партій, з них 32%  – це кандидати  від «Батьківщини» і 12% – від БПП», – йдеться у повідомленні на сайті «Батьківщини».

Цікаво, що Аграрна партія мовчить про свої результаті. На сайті зазначається, що на місцевих виборах 11 та 18 грудня 2016 року вони братимуть участь у 102 громадах.