друкувати


Саакашвілі створив «Аграрну платформу» для захисту селян

11 грудня 2016, 10:13

Екс-губернатор Одеської області і лідер нової політичної сили рух «Нових сил» Михайло Саакашвілі створює «Аграрну платформу». Про це він заявив у своєму відеозверненні на сторінці в Фб.

«Те, що відбувається у Верховній Раді у ці дні по відношенню до українського села і фермерства – це злочин. Спочатку вони скасували спецрежим ПДВ і обіцяли yfдати пряму підтримку. А що насправді відбулося? Вони вирішили замість того, щоб напряму допомагати фермерам та жителям села всі гроші, які є у держави, віддати кільком великим олігархам, латифундистам, які купують політиків, які мають лобі, які близькі до Президента і прем’єра та інших керівників уряду. Одночасно вони відмовили у підтримці дрібним та середнім виробникам в умовах непідйомного відсотку на кредит. Експорт став непосильний, бо штучно був створений дефіцит і зараз треба платити хабар чиновникам мінімум 1 тис. грн», – говорить Саакашвілі.

Але це не все, говорить він.

Одночасно олігархи-латифундисти разом з «жуліками» з Держгеокадастру хочуть провести закон про емфітевзис, тобто ввести новий механізм оцінки земель і брати хабарі з кожного селянина від 200 до 1 тис. доларів за 1 га. Не мені вам розповідати про розбитість доріг, вимирання у нашому, про відсутність безпеки у селі. Все це робиться спеціально, аби знищити наше село, або через халатність, бо результат все одно один і той же», – пояснює він далі.

Саме тому він і його політична команда  вирішили, що «ці питання – один з пріоритетів руху «Нових сил». Разом з експертами і селянами працюватимемо, щоб подолати бідність у селі, щоб всі нові технології були присутні і зберігалися традиції для жителів українського села  і зберегти всі традиції для жителів нашого села».

Як конкретно це відбуватиметься?

Колишній Одеський губернатор пояснив:

Ми створюємо «Аграрну платформу» руху «Нових сил» Я хочу щоб ви долучившись, разом працювали і разом перемагали».