друкувати


ЄС виділить 25 млн євро на реформу децентралізації в Україні

8 грудня 2016, 12:40

Європейський Союз передасть Україні ще 25 млн євро протягом 2017-2018 роках в рамках реформи децентралізації. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"23 млн євро було передано до бюджету України в минулому місяці. Ми розраховуємо, що вони якомога швидше будуть освоєні в рамках конкретних проектів. Ще 25 млн євро будуть передані протягом наступних двох років, якщо Україна виконає всі вимоги в сфері реформи децентралізації і регіонального розвитку", - сказав керівник сектора регіонального і місцевого розвитку/децентралізації управління представництва ЄС в Україні Домінік Папенхайм на підсумковій конференції" Підтримка регіонального розвитку в Україні "в Києві в четвер.

Він висловив надію на те, що реформа децентралізації залишиться пріоритетною для української влади в сфері співпраці з ЄС.

За словами Папенхайма, в ЄС вітають ті зміни, які вже були здійснені протягом 2013-2016 років.
Він також зазначив, що Євросоюз продовжить підтримувати Україну на шляху реформування системи державного управління.

Попереду ще багато проектів, які вимагають значних фінансових та експертних ресурсів: введення в регіонах європейських методик і процедур конкурсного відбору конкурсних проектів за чіткими критеріями, підвищення ефективності роботи регіональних конкурсних комісій, забезпечення функціонування і вдосконалення онлайн платформи Державного фонду державного розвитку, створення в регіонах агентств регіонального розвитку, а також удосконалення системи моніторингу державної регіональної політики", - поінформував заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Роман Чуприненко.