друкувати


Аграрні законопроекти потрібно розглянути якнайшвидше

5 грудня 2016, 15:46

Микола Кучер звернувся до голови Парламенту розглянути аграрні законопроекти як можна скоріше. Про це повідомив народний депутат України, член Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин під час Погоджувальної ради голів комітетів депутатських фракцій.

Він наголосив, що згідно проекту розкладу, розгляд блоку аграрних законопроектів заплановано у другій десятці, отже до них просто може не дійти черга.

«Велике прохання поставити ці законопроекти у вівторок, в першу десятку єдиним блоком, це особливо стосується дуже важливого законопроекту № 4355, на який чекають усі місцеві громади, і який дає подальший поштовх децентралізації в країні та боротьбі з корупцією в земельних питаннях. Саме цим законопроектом передається право розпорядження та володіння землями місцевим громадам», - наголосив депутат.

Крім того, він зазначив й про необхідність розгляду не менш важливого законопроекту №2028а, який спрямований на спрощення процедури створення та діяльності фермерських господарств, а ще підготовлені до першого читання – № 3190, № 4570, № 3157 та № 3866.

Прийняття цих аграрних законопроектів є довгоочікуваним, важливим і вкрай необхідним для аграріїв», - додав він.

Крім того, він повідомив, що 6 грудня на засіданні аграрного Комітету планується розглянути законопроект № 0906, прийняття якого потрібно українським аграріям та виробникам харчових продуктів, щоб вийти на європейський та інші експортні ринки.