друкувати


Трофімцева: Україна планує збільшення обсягів експорту органіки до ЄС

6 грудня 2016, 12:39

Окремим перспективним напрямком збільшення експорту до країн ЄС може бути українська органічна продукція, причому, фактично вся лінійка, на яку продовжує зростати попит. Про це у своєму блозі на AgroPolit.com повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Вона підкреслила, що Європейська комісія розробила нову електронну систему сертифікації для імпортної органічної продукції.

"Запуск системи планується вже у квітні 2017 року. Втілення її знизить витрати для українських сертифікуючих та контролюючих органів. Зі свого боку, ми з командою працюємо над створенням реєстру українських виробників органічної продукції. Це створить повноцінну та прозору картинку органічного сектору в Україні та значно поліпшить процес двосторонньої співпраці в цій галузі з країнами Європи і не тільки. Ми продовжуємо діалог з європейськими колегами щодо доцільності існування подвійної перевірки органічної продукції. Ці «добровільні директиви», введені Єврокомісією, додають зайвої роботи та витрат не тільки вітчизняним експортерам, а й іноземним покупцям. Вони втрачають час і гроші через додаткові аналізи", - зазначила вона.