друкувати


Аграрна наддержава провела в Києві благодійний аукціон ікон

5 грудня 2016, 12:15

У Національному музеї ім. Т. Шевченка пройшов благодійний аукціон «Купи ікону - врятуй життя». Про це повідомляє Latifundist.com.

Ініціаторами заходу стали голова агропромислової корпорації «Сварог Вест Груп», засновник фундації «Аграрна наддержава» Андрій Гордійчук спільно із засновником і керівником Першого добровольчого мобільного госпіталю ім. М. Пирогова (ПДМГ) Геннадієм Друзенко.

Близько 2 років тому художник Олександр Клименко, перебуваючи в зоні АТО разом з бійцями добровольчого батальйону, побачив, як вони викидають ящики від боєприпасів.

«Тоді я вирішив, що їх можна використовувати для малювання ікон. Так народилася ідея проекту. Мене підтримала моя дружина Софія Атлантова, з якою ми разом готували роботи», - розповідає він.

Коли роботи були готові, за підтримки Андрія Гордійчука та Геннадія Друзенко стали проводити благодійні аукціони ікон. Всі виручені гроші йдуть на необхідні ліки та апарати для ПДМГ ім. М. Пирогова.

З грудня 2014 року ми періодично їздимо в зону АТО, де надаємо допомогу пораненим бійцям. Зараз нам необхідні ліки, паливо для автомобілів. Якщо зберемо достатньо грошей, то купимо ще один госпіталь на колесах. Адже в кращі часи у ПДМГ було 15 машин, а зараз залишилося лише 4», - розповідає Друзенко.

Крім допомоги для ПДМГ ім. М. Пирогова, благодійні вечори мають важливе значення і для звичайних громадян України.

За словами Андрія Гордійчука, такі заходи підвищують патріотичність суспільства. Тому в планах аграрія підтримувати мобільний госпіталь і разом з Геннадієм Друзенко реалізувати ряд проектів.

Ми будемо далі реалізовувати подібні проекти. Після закінчення війни ми візьмемося за реформування медицини та створення в селах якісного медичного обслуговування», - коментує Гордійчук.

Після благодійних вечорів в Україні ікони відправляться за кордон. Раніше виставки робіт вже відбулися в багатьох європейських містах. Тепер планується провести благодійні аукціони в Канаді.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter та підписуйтесь на канал в Telegram. Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!