друкувати


Виробники органічної продукції впевнені, що закон Кутового про органіку збільшить експорт

5 грудня 2016, 11:05

Тарас Кутовий абсолютно правий у тому, що українське органічне законодавство буде сприяти експорту, тому що Україна зараз у чорному списку імпортерів.

Про це у інтерв'ю Kurkul.com повідомила голова громадської спілки виробників сертифікованої органічної продукції «Органічна Україна» Олена Березовська.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України підтримав закон «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», винесений на його розгляд Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Вона зазначила, що найуспішніші органічні компанії — ті, які більш-менш рівномірно розвивають внутрішній і зовнішній ринок. 

«Тарас Кутовий абсолютно правий у тому, що українське органічне законодавство буде сприяти експорту, тому що Україна зараз у чорному списку імпортерів. І для того, щоб потрапити хоча б у «сірий» список, потрібно виконати ряд вимог. Так от наявність законодавства — це вже один з пунктів виходу з чорного списку. Врегулювання закону та його підтримка державою — також серед цих вимог. Як тільки Кабмін офіційно прийме стратегію Міністерства аграрної політики та продовольства «3+5», як закон — це вже буде офіційний документ, що Україна підтримує органічне виробництво», — повідомила Березовська.

Вона підкреслила, що співпраця громадськості з Міністерством у написанні цього закону є унікальною.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter та підписуйтесь на канал в Telegram. Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!