друкувати


Микола Кучер: парламент підтримає новий податковий компроміс для АПК  

3 грудня 2016, 09:02

 

Депутати підтримають податковий компроміс для галузі, який напрацював Мінфін, Мінагропрод та парламент. Таку думку висловив в ефірі каналу «Рада» народний депутат України Микола Кучер.

Нагадаємо, що вчора міністр  аграрної політики  і продовольства Тарас Кутовий розповів деталі підготовленого механізму розподілу бюджетних коштів на АПК.

Cкоріше за все, в наступному році спеціальний режим оподаткування для аграріїв буде відмінено. Однак, на заміну прийде пряма фінансова підтримка галузей, які працюють на внутрішній ринок: тваринництво, овочівництво, деякі галузі рослинництва та інше. В основному ті галузі, що мають спад виробництва і потребують державної підтримки. На них виділять понад 4 млрд грн і їхнє фінансування складе від 75 до 100%. Це дуже хороший альтернативний варіант і він зовсім не суперечить вимогам МВФ», - пояснив депутат.

На його думку, народні депутати готові йти на цей компроміс, бо він - не гірший за спецрежим оподаткування. Окрім того він не нашкодить нашій державі у партнерських стосунках з МВФ та не вплине на становище та можливості нашої країни в світі.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter та підписуйтесь на канал в Telegram. Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!