друкувати


У сільгоспвиробника на Запоріжжі вилучено товару на 9,6 млн грн

2 грудня 2016, 18:35

На Запоріжжі у виробника сільськогосподарської продукції, який умисно ухилився від сплати понад 3,2 млн грн ПДВ, вилучено 800 т соняшникового насіння та 165 т мінерального добрива загальною орієнтовною вартістю 9,6 млн грн. Про це повідомляє ДФС.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Запорізькій області виявлено службових осіб підприємства, яке займається вирощуванням зернових (крім рису), бобових культур та насіння, які умисно ухилились від сплати понад 3,2 млн грн ПДВ.

Встановлено, що вказані особи у 2015 році в результаті штучного збільшення орендованих земельних площ (паїв) та неправомірного збільшення врожайності занизили суму ПДВ, яка підлягає сплаті в бюджет на 3,2 млн грн, що призвело до ухилення від сплати ПДВ в особливо великих розмірах.

При цьому сільськогосподарську продукцію купували за готівку та реалізовували крупним підприємствам - зернотрейдерам як власно вирощену. Загальна сума податкового кредиту, яку фігурант сформував вказаним СГД у 2015 році складає понад 6 млн грн.

В подальшому грошові кошти, отримані від даних операцій, директор та фактичний власник підприємства-фігуранта разом із спільниками знімали із спеціального рахунку для нібито оплати наданих підприємству послуг із збирання врожаю, постачання добрив та у якості повернення раніше наданої фінансової допомоги.

За результатами 4 обшуків, проведених в офісних і складських приміщеннях підприємства та за адресами проживання його посадових осіб, виявлено та вилучено 800 т соняшникового насіння на 8,2 млн грн та 165 тонн мінерального добрива на 1,4 млн грн, а також комп’ютерну техніку, бухгалтерську та чорнову документацію.

Вказані ТМЦ загальною орієнтовною вартістю 9,6 млн грн взято під охороною податкової міліції.

Вживаються заходи по встановленню походження товару та вирішується питання про накладення на нього арешту.