друкувати


В Україні створять експортну стратегію

2 грудня 2016, 13:06

В Україні ведеться робота над створенням Національної експортної стратегії, до роботи залучена майже сотня експертів та нардепів. Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговельний представник України Наталія Микольська під час зустрічі з представниками українського та іноземного бізнесу.

В Україні ведеться робота над створенням Національної експортної стратегії. До роботи залучено близько 100 осіб, у тому числі нардепи і профільні Асоціації. Документ повинен стати "стратегічної картою, планом дій" для українських підприємців. Найближчим часом його текст буде оприлюднений.

За п'ять років не було створено в Україні, стратегії, яка б визначала пріоритети, напрями експорту, пріоритетні ринки", - підкреслила Микольська.

Вона також зазначила, що українські експортери не в повній мірі використовують потенціал при постачання в такі країни як Франція, Німеччина, Індія, Китай. Вона анонсувала відправку торгових місій з України в країни в постачаннях, в яких українські підприємці зацікавлені. Завтра . 3 грудня така місія відправиться в Кенії і Танзанії.

Ми бачимо в цих країнах великий експортний потенціал", - говорить Микольська.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, під час цієї конференції повідомив, що найближчим часом експортна стратегія буде затверджена і додав, що країна з такими можливостями та потенціалом в середній перспективі 3-5 років, приречена на успіх.

Я точно знаю, що у середньостроковій перспективі 3-5 років, 45-мільйонна країна в центрі Європи, з такими можливостями, з таким потенціалом, вона приречена на успіх. Що нам заважає? Заважає відсутність, на жаль, у багатьох випадках державної позиції, популізм, корупція, це все, що ми маємо з вами знищити", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, профіцит торгового балансу України за січень-вересень 2016 року скоротився майже в 5 разів.

Depo.ua

Дізнавайтеся першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого каналу в Telegram. Щоб підписатися – перейдіть за посиланням. Обіцяєм надсилати тільки найважливіші новини!