друкувати


Держлісагентство розробило законопроект з посилення відповідальності за незаконні вирубки

1 грудня 2016, 16:20

Держлісагентством розроблений та надісланий на погодження законопроект, який передбачає посилення відповідальності за незаконну вирубку лісу.

Про це повідомив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар у рамках  круглого столу «Мораторій на експорт лісу: результати та перспектива».

За його словами, вже набули чинності нові Санітарні правила в лісах України, якими жорстко обмежується здійснення суцільних санітарних рубок. Також відкрито дані про здійснення всіх видів рубок та лісорубні квитки. Ця інформація розміщується на сайтах облуправлінь та лісгоспів. 

«Держлісагентством розроблений та надісланий на погодження законопроект, який передбачає посилення відповідальності за незаконну вирубку лісу. Зокрема, відбудеться значне збільшення штрафів для «чорних лісорубів» та посадових осіб, дії яких призвели до незаконної вирубки лісу. Кримінальна відповідальність разом із конфіскацією майна буде встановлена до осіб, які незаконно рубають ліс, проводять операції із незаконно добутою деревиною», – повідомив Володимир Бондар.

Він зазначив, що боротьба з незаконними рубками напряму пов’язана з питанням запровадження електронного обліку деревини для всіх постійних лісокористувачів.