друкувати


ДПЗКУ готує розширення елеваторів для дрібних виробників

1 грудня 2016, 18:05

3 грудня відбудеться з'їзд Аграрного союзу України спільно з Державною продовольчо-зерновою корпорацією України (ДПЗКУ), на якому обговорять плани з розширення елеваторних потужностей, зокрема і для дрібних товаровиробників.

Про це на прес-конференції повідомив в.о. голови ДПЗКУ Олександр Григорович.

Нагадаємо, що зараз Мінагропрод робить кроки в цьому напрямку і має позитивний результат: йдеться про використання малими та середніми гравцями інфраструктури ДПЗКУ. Сьогодні завдяки наявності в керівництва компанії та аграрного міністерства політичної волі такі учасники ринку вже мають доступ до державних елеваторів на вигідних умовах.

Григорович відмітив, що питання будівництва невеликих елеваторів зараз знаходиться у стані прорахунків і планування.

«Ми звернулися із офіційними листами до губернаторів Київської, Миколаївської та Дніпропетровської областей, де у нас відсутні елеватори. Ці області досить ресурсні та мають значну концентрацію зернових, проте виробники змушені переплачувати за послуги. Перед собою ставимо завдання заповнити ці ніші», — повідомив він.

Григорович також додав, що документ про співпрацю між фермерами зараз готується і за його сподіваннями буде підписаний найближчим часом.