друкувати


На підтримку земельного законопроекту відбудеться мітинг

1 грудня 2016, 13:02

8 грудня в 10.00 під стінами Верховної Ради Всеукраїнська Аграрна Рада організовує мітинг на підтримку законопроекту №4355 про передачу права розпорядження землями за межами населенних пунктів на місця. Про це повідомляє прес-служба ВАР.

Законопроект передбачає передачу державних земель за межами населених пуктів у власність територіальним громадам, а також передачу сільським, селищним та міським радам повноважень з розпорядження такими землями.

«Це дуже важлива річ дати право громаді, яка живе і працює на цій землі, керувати нею. Зараз в Україні 10 млн га землі, а рішення кому дати, кому не дати її в оренду вирішує чиновник в Києві. Пора нарешті поставити крапку в схемі, яка була запущена ще при Януковичі. Ми привеземо під парламент чиновникам землю, нехай це буде остання земля, яка їм дістанеться», - голова ВАР Андрій Дикун.

Аграрії наполягають на прийнятті законопроекту і готові встати під стінами ВР вже в наступний четвер. Нагадаємо, законопроект погоджений аграрним комітетом ВР, прийнятий в першому читанні ще 18 квітня, але розгляд у другому читанні постійно відкладається.

«Як тільки буде прийнятий закон, всі повноваження з розпорядження землею переходять до територіальних громад, і таким чином відбудеться суттєве зменшення повноважень Держгеокадастру та інших центральних органів влади. Тоді ж ослабнуть корупційні потоки, саме відомство суттєво ослабне, і буде легше і далі проводити антикорупційні реформи», - голова Українського товариства економічних свобод Мар’ян Заблоцький