друкувати


Зафіксований випадок пташиного грипу у Херсонській області

1 грудня 2016, 10:20

Відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області в особистих підсобних господарствах громадян в с. Новоолександрівка Каланчацького району Херсонської області було зареєстровано загибель птиці різних видів. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

При дослідженні відібраних з п’яти особистих підсобних господарствах громадян проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) 30.11.2016 встановлено діагноз на грип птиці (звіт про результати дослідження № 007801 п.м./16 від 30.11.2016).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху грипу птиці 30.11.2016 проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Каланчацькій райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації захворювання, визначені межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду.

За попередньою інформацією в с. Новоолександрівка в домогосподарствах громадян утримується близько 4,5 тис. голів птиці різних видів.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення вірусу пташиного грипу.