друкувати


Голова парламентського комітету з питань економічної політики підтримує закон Кутового про приватизацію «Укрспирту»

30 листопада 2016, 10:01

Комітет Верховної Ради з питань економічної політики однозначно забезпечить швидке проходження і винесення в зал законопроекту про приватизацію заводів ДП «Укрспирт». Про це у інтерв'ю Новое Время розповів голова комітету Андрій Іванчук.

Він підкреслив, що від приватизації спиртової галузі бюджет може отримати додаткових 5-6 млрд грн. «Комітет однозначно забезпечить швидке проходження і винесення в зал», – повідомив Іванчук.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет міністрів України вніс законопроект міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового про приватизацію всіх заводів ДП «Укрспирт».

«Уряд пропонує поділ спиртзаводів на дві групи. У першу увійдуть виробники харчового спирту, у другу – технічного спирту та біоетанолу. Запропоновано також повний продаж активів галузі. Передбачається, що закон вступатиме в дію етапами. Спершу експорт здійснюватиме тільки держава. До 2020 року матимемо повну лібералізацію ринку», – зазначив Іванчук. 

Читайте до теми: Куди потечуть «горілчані ріки». Про підводні камені приватизації «Укрспирту»!

Також нардеп спростував своє відношення до спиртової галузі: «Я ніколи не мав ніякого відношення до цієї галузі. Я не знав, що така ініціатива готується. Ідею почув під час презентації Кутового на засіданні Кабінету Міністрів».