друкувати


Словаччина та Закарпаття планують співпрацювати в лісовій галузі

30 листопада 2016, 09:32

У Закарпатському обласному управлінні днями відбулася зустріч начальника Закарпатського ОУЛМГ Валерія Мурги і групи іноземних партнерів із Національного лісового центру. Про це повідомляє «Карпатський об’єктив».

В складі делегації Словаччини – директор інституту лісового навчання і консультування Мілан Сарваш, начальник відділу комунікації екологічної освіти і лісової педагогіки Рудольф Навратіл, сертифіковані лісові педагоги Дана Лойова та Вероніка Яловіарова. Закарпатську область представили – начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга, представники ГО «ФОРЗА» – її очільниця Леся Лойко, менеджер сектору сталого управління лісовими і природними ресурсами Юрій Дербаль й менеджер сектору розвитку громад та сталого туризму Наталія Волошина.

Головна мета проекту – створення транскордонного партнерства, яке, у свою чергу, сприятиме розвитку екологічного туризму та лісової освіти і популяризації культурної та природної спадщини на прикордонних територіях. Проект має на меті поліпшити можливості багатофункціонального ведення лісового господарства шляхом надання громадських послуг для відвідувачів лісу, туристів, дітей та молоді, в тому числі інвалідів.

В ході зустрічі головний лісівник краю Валерій Мурга розповів гостям про лісове господарство Закарпаття і про перспективи його розвитку. У свою чергу словацькі колеги відзначили суттєві відмінності в системі управління лісовим господарством України та Словацької Республіки, але наголосили, що в Закарпатті останнім часом у галузі відбулись позитивні зміни.

За підсумками обговорення начальник Закарпатського обллісомисливгоспу Валерій Мурга і директор інституту лісового навчання і консультування Мілан Сарваш домовилися тісніше співпрацювати в галузі введення інновацій і перейняття досвіду в лісовій газулі. У першу чергу мова йде про створення нових лісових розсадників й парників на територіях лісгоспів Закарпаття, впровадження нового посадкового матеріалу, а також розвиток шкільних лісництв і зміцнення транскордонного співробітництва, інформує прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.