друкувати


У Раді немає голосів для зняття мораторію на експорт лісу-кругляка

28 листопада 2016, 08:07

У Верховній Раді немає 226 голосів для зняття мораторію на експорт лісу-кругляка. Про це повідомила заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді, член комітету з податкової і митної політики Оксана Продан.

"Я не бачу 226 голосів "за" зняття мораторію. Я думаю, що мораторій буде продовжений", - повідомила вона в ефірі телеканалу "Інтер" в неділю ввечері.

Вона додала, що, ЄС висуває ряд вимог для надання допомоги в 600 млн євро, йдеться не тільки про експорт лісу.

Насправді є заветований президентом закон, прийнятий парламентом, який стосується екологічної оцінки виробництва, є ще ряд законів, тобто це не одна вимога, про якуйде мова", - повідомила Продан.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко в ході переговорів з керівниками інституцій Європейського Союзу 24 листопада в Брюсселі повідомив, що має намір ініціювати скасування мораторію на експорт необробленої деревини (лісу- "кругляка"), що відкриє шлях для третього траншу макрофінансової допомоги ЄС в розмірі 600 млн євро.

Верховна Рада 9 квітня 2015 року прийняла закон, яким на 10 років заборонила експорт лісоматеріалів та пиломатеріалів в необробленому вигляді (лісу-кругляка), при цьому заборона на експорт лісоматеріалів деревних порід (крім сосни) був введений з 1 листопада 2015 року, а деревних порід сосни - з 1 січня 2017 року.

Інтерфакс