друкувати


Українське молоко не чекають в Європі

25 листопада 2016, 17:13

Потрібно забути про Європу і переорієнтуватися на інші ринки. Про це повідомив голова ради директорів Союзу молочних підприємств України Вадим Чагаровський під час ІХ Всеукраїнської конференції з міжнародною участю «Молочний Бізнес 2016».

За словами спікера, підписання асоціації з ЄС зовсім не означає відкриття ринку для української молочної продукції.

«Встановлені квоти на експорт молока з України в ЄС смішні і мізерні, навіть якщо наша продукція буде відповідати встановленим вимогам», - зазначив він.

Чагаровський уточнив, що в даний час серед працюючих в Україні виробників молочної продукції тільки компанія

«Молочний Альянс» може займатися експортом до Європи. Решта не відповідають вимогам, які диктуються в ЄС. При цьому, за оцінками експерта, реально в країні виробляється близько 7-8 млн т сирого молока, а не міфічні 11 млн т, які іноді називають чиновники.

У той же час, на внутрішньому ринку у виробників є надії бути прибутковими.

Він нагадав, що ціна на сире молоко стала стрімко зростати, особливо з вересня.

Ці темпи зростання дають надії виробникам молока бути прибутковими. Але вони не дають такої надії переробної галузі. Сьогодні ті, хто виробляють продукцію з незібраного молока, орієнтовані на внутрішній ринок і на внутрішнє споживання, а також на купівельну спроможність українського споживача. Вони не можуть сподіватися, що будуть прибутковими. Тому виробникам і переробникам слід сісти за стіл переговорів», - вважає Чагаровський.

Latifundist.com