друкувати


Юлія Тимошенко: Сьогодні де-факто оголошена нова коаліція

16 лютого 2016, 21:02

Про це повідомила вона, відповідаючи на запитання AgroPolit.com.

Ми звернулися до лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко з проханням прокоментувати подальше перебування партії у складі коаліції після провального голосування в Раді за відставку КМУ.

«Сьогодні у ваших руках і «Самопомоч» доля коаліції. «Самопоміч» вагається. Ваша фракція офіційно написала заяву про вихід із коаліції?», - цікавлюся у неї.

«Ми завжди допомагали уряду, парламенту, Президенту робити справжні зміни у державі. Але сьогодні де-факто оголошена нова коаліція. І тому немає з чого виходити. Тому що Самопоміч, Батьківщина, БПП, Радикальна партія проголосували за відставку уряду. Зберігся сьогодні цей уряд голосами колишньої Партії регіонів та фракції Арсенія Петровича - Народного фронту. Це настільки очевидно, що не має викликати ні в кого сумнівів», - сказала вона, відповідаючи на запитання AgroPolit.com.

«То ви в опозиції чи в коаліції?», - поцікавився AgroPolit.com.

Тимошенко уникла прямої відповіді. «Ми в українському парламенті і боремося за Україну», - підсумувала вона. За її словами, сьогодні стало зрозуміло, що демократичної коаліції немає. "Вона перестала існувати. Потрібно збиратись лідерам фракцій, які будуть вирішувати, як її зберегти», - повідомила пані Тимошенко, відповідаючи на наше запитання.

«Не можна вийти з того чого не існує. Сьогодні абсолютно чітко зникла так звана формальна демократична коаліція. Крім того, ми як фракція відкликаємо нашого єдиного міністра і від нього залежить як він зробить цей вибір», - зазначила вона.

Нагадаємо, що раніше голова фракції «Самопоміч» Олега Березюка у коментарі AgroPolit.com повідомив, що рішення про вихід фракції з коаліції також немає. Він додав, що про це буде відомо на завтрашній ранок.

AgroPolit.com