друкувати


Ринок внутрішнього споживання органічної продукції в Україні зросте на 17,6%

21 листопада 2016, 11:18

Ринок внутрішнього споживання органічної продукції в країні, за підсумками 2016 року, зросте на 17,6% — до більш ніж 20 млн євро. Про це у своєму блозі на AgroPolit.com повідомила президент Академії органічного садівництва «Ekogarden», власник органічного розсадника родини Лановенко Валентина Лановенко.

Нагадаємо, що розвиток органічного виробництва є пріоритетним у програмі "3+5" Міністерства аграрної політики та продовольства України, запропоновану Тарасом Кутовим. Як зазначає експерт, органіка має розглядатися не лише з економічної точки зору, це й збереження екології та навколишнього середовища; створення нових робочих місць, адже органічне виробництво потребує більше ручної праці, ніж традиційне; здоров’я споживачів та нації в цілому. Тому абсолютно справедливо, що у стратегії АПК «3+5» органічний напрямок є пріоритетним.

Вона зазначила, що Україна займає 22-е місце у світі за площами, зайнятими під органічним виробництвом.

«1% земель в Україні, зайнятих під органічне вирощування, дозволяє нам експортувати екологічно чисту продукцію на 100 млн євро. Органіка має розглядатися не лише з економічної точки зору, це й збереження екології та навколишнього середовища; створення нових робочих місць, адже органічне виробництво потребує більше ручної праці, ніж традиційне; здоров’я споживачів та нації в цілому», - повідомила Лановенко.

За її словами, абсолютно справедливо, що у стратегії АПК «3+5» Мінагрополітики органічний напрямок є пріоритетним.