друкувати


Мінфін озвучив вимоги МВФ для отримання наступного траншу

21 листопада 2016, 10:29

Для отримання чергового траншу Міжнародного валютного фонду до кінця року Україні необхідно прийняти чотири ключових законопроекти. Про це в коментарі ЕП розповів міністр фінансів Олександр Данилюк.

За його словами, в даний момент є чотири ключових законопроекти, які потрібно прийняти.

"По-перше, пенсійна реформа, яка спрямована на збалансування системи не тільки в даний момент, але і в середньостроковій і довгостроковій перспективі з урахуванням демографічних змін", - сказав міністр.

Також, за його словами, необхідно прийняти закон про вибір моделі ринку землі, який повинен визначити правила відносин в агросектрі і стимулювати розвиток економіки.

Крім того, скорочення списку підприємств, які не підлягають приватизації. Цей закон повинен залучити інвестиції і більш ефективне управління в різні сектори економіки, що в свою чергу призведе до зростання", - зазначив Данилюк.

"А також реформа держбанків, яка, серед іншого передбачає створення незалежних наглядових рад, що допоможе зробити управління держбанків більше прозорим і ефективним", - підсумував міністр.

Нагадаємо, в заяві Міжнародного валютного фонду за підсумками його роботи в Києві вказувалося, що Україні потрібен додатковий час для виконання поточного етапу програми розширеного фінансування.