друкувати


«Укрспирт» потрібно вигідно продати

22 листопада 2016, 09:08

Державне підприємство «Укрспирт» необхідно продавати за максимально можливою ціною. Про це в спецпроекті AgroPolit.com розповів президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України підтримав ініційований головою Мінагропроду Тарасом Кутовим законопроект «Про демонополізації і впровадження ринкових принципів функціонування спиртової галузі».

Експерт вважає, що передача спиртової галузі в приватні руки допоможе галузі побороти «тіньову складову» і наростити експорт продукції.

Вже 24 роки триває розмова про те, що «вчасно продаємо майно». І врахуйте, що приватизація в нашій країні ніколи не була джерелом отримання коштів, а тільки - способом боротьби з корупцією», - розповів він.

Пасхавер вважає, що визначення конкретної дати продажу не грає ролі в процесі приватизації.

В когось у влади завжди було бажання зупинити приватизаційний процес. Також слід розуміти, що Україна - держава, в якій постійно щось відбувається, завжди невизначеність, криза», - підсумував він.

Раніше повідомлялося, що міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий вважає, що проведення прозорого конкурсу з продажу «Укрспирту» - одне з пріоритетних завдань Мінагропроду на цей і наступний рік.