друкувати


Кутовий: Парламент має вирішити долю «Укрспирту»

18 листопада 2016, 15:15

Скоро Верховна Рада має розглянути проект Закону «Про демонополізацію та впровадження ринкових засад функціонування спиртової галузі» розроблений Мінагрополітики. Про це у коментарі AgroPolit.com повідомив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

За його словами, наразі даний законопроект реєструють у Кабінеті міністрів України (КМУ), після чого документ буде направлений на розгляд у парламент.

«Я готовий зустрічатися із усіма фракціями і бути присутнім на всіх засіданнях комітету, які будуть розглядати даний законопроект. Я вважаю, що він економічно виважений і приведе до покращення у галузі, покращення фінансових результатів і до очищення негативних явищ, які існують у цій цілині», - зазначив міністр.

Читайте більше у матеріалі: Куди потечуть «горілчані ріки». Про підводні камені приватизації «Укрспирту»!

Кутовий підкреслив, що приватизація – це один із ключових пріоритетів міністерства.

Це питання ефективності діяльності держпідприємств і один із ключових пріоритетів міністерства. Я дуже радий, що вперше за всю історію українського уряду цей законопроект все таки був проголосований урядом і звідти надійде на площадку парламенту. Це показує відкритість і бажання Мінагрополітики і КМУ іти у напрямку приватизації. Подивимося, чи готові боротися із цими ганебними явищами у парламенті», - додав він.