друкувати


Звіт Павленка в аграрному комітеті підтримали два депутати — коментар

16 лютого 2016, 15:54

Звіт міністерства аграрної політики і продовольства України (Мінагропрод) на засіданні комітету з питань аграрної політики та земельних відносин підтримали два депутати — Вадим Івченко («Батьківщина») та Іван Мірошниченко («Самопоміч»). Про це AgroPolit.com повідомили учасники засідання.

«Які сьогодні виклики стояли перед міністерством? Коли закрився російський ринок, то потрібно було поставити акцент на відкритті нових ринків, наприклад, європейському, забезпечити приведення якості та безпечності української продукції відповідно до норм ЄС, провести дерегуляцію, завести донорські проекти. В принципі, міністерство правильно поставило завдання, але фундамент агрополітики не змінився… Тому й проголосував за те, що б визнати звіт Мінагропроду задовільним, але у контексті загального звіту уряду ми прийняли рішення голосувати проти», — розповів деталі нам у коментарі Івченко.

За його словами, позиція більшості депутатів звелася до того, що аналіз поданого письмового звіту на 90%— це результат законодавчої роботи парламенту. «Так міністерство приймало на засіданнях комітету, але воно не розробляло ці закони, лише два — щодо дерегуляції та про сімейні ферми», — підсумував депутат.

AgroPolit.com