друкувати


Україна експортуватиме яловичину до Єгипту

17 листопада 2016, 17:16

Україна готова розпочати експорт яловичини до Єгипту. Про це повідомляє голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час круглого столу «Перспективи розвитку агропромислового комплексу України».

За його словами, згідно з повідомленням Посольства Арабської Республіки Єгипет в Україні найближчим часом до Держпродспоживслужби має надійти оригінал підписаного ветеринарного сертифікату на експорт охолодженої/замороженої безкісткової яловичини до Єгипту.

Завдяки цьому стане можливим експорт української продукції на ринок Єгипту», - наголосив Володимир Лапа та додав, що Держпродспоживслужба додатково поінформує про відкриття єгипетського ринку для вітчизняної яловичини.

Разом з цим з метою виконання Україною умов щодо ввезення яловичини на територією Єгипту, зокрема в частині сертифікації продукції за стандартами «Халяль», сертифікаційний ісламський центр «Халяль» має бути визнаний Держпродспоживслужбою. У зв’язку з цим просимо відповідні сертифікаційні центри, які виконують вимоги стандартів «Халяль», офіційно звернутися до Держпродспоживслужби для проходження офіційних процедур.