друкувати


У Раді зареєстровано проект постанови про незадовільну роботу уряду — Івченко

16 лютого 2016, 10:56

15 лютого, у Верховній Раді зареєстровано Проект Постанови про відхилення звіту Кабінету Міністрів України та визнання діяльності Кабінету Міністрів України незадовільною (№4063). Про це під час прямого ефіру телеканалу «Рада» повідомив народний депутат від фракції «Батьківщина» Вадим Івченко.

Він зазначив, що зараз в парламенті збирають підписи за дві постанови — про незадовільну роботу (№4063) та про недовіру уряду.

«Для того, щоб постанови були розглянуті народними депутатами, потрібно зібрати 150 голосів. Мені відомо, що вже зібрано понад 100 підписів», — сказав політик.

За його словами, якщо Верховною Радою буде проголосовано постанову, якою робота уряду буде вважатись незадовільною, уряд залишиться працювати.

«Це політичний крок, яким коаліція показує своє ставлення до тих дій та реформ, які провадить уряд. Якщо ж перевагу в кількості голосів отримає постанова щодо недовіри уряду — це означатиме, що уряд має піти», — пояснив Вадим Івченко.

Нагадаємо, сьогодні Юлія Тимошенко заявила, що «Батьківщина» наполягає на негайному розгляді у Верховній Раді питання щодо відставки уряду.

За її словами, депутати фракції  готові у повному складі підписати постанову про звільнення уряду, «Батьківщина» одностайно буде за це голосувати у сесійному залі.

AgroPolit.com