друкувати


Приватизація «Укрспирту» допоможе наростити експорт

10 листопада 2016, 16:10

Мінагрополітики на останньому засіданні урядового комітету, після більш 4 місяців узгоджень і обговорень з Фондом держмайна, МЕРТ та Мін'юстом, підтримало закон «Про особливості приватизації спиртової галузі». Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий в інтерв'ю Latifundist.com.

«Я дуже сподіваюся, що найближчим часом він потрапить на засідання уряду, а потім в зал Ради. Пропонується виключити підприємства спиртової галузі із загального списку заборонених до приватизації. Це необхідно було зробити, тому що в даному списку багато різних інтересів», - каже він.

За його словами, їх переплетення може перешкодити під час голосування законопроекту в Раді і його можуть заблокувати через питання портів або інших держпідприємств.

У Мінагропроду чітка позиція щодо спиртової галузі. По-перше, зняти заборону з приватизації цих об'єктів. По-друге, нами запропонований чіткий механізм проведення приватизації та аргументи, чому вона буде успішною. Сьогодні до 40% ринку алкоголю в Україні - в «тіні». Приватизація «Укрспирту» допоможе вирішити і це питання, наростити експорт і збільшити надходження податків до скарбниці. Розглядаємо приватизацію та інших держпідприємств, але «Укрспирт» - перший в списку», - наголосив Кутовий.