друкувати


Кутовий готовий допомагати всім компаніям розвиватися на ринку

10 листопада 2016, 13:00

Вперше за багато років підтримка малого і середнього бізнесу була визначена як один з головних пріоритетів в діяльності міністерства, при цьому забувати про великих гравців ніхто не буде. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий в інтерв'ю Latifundist.com.

Він повідомляє, що як аграрний міністр готовий допомагати всім компаніям - великим, середнім і малим - розвиватися на внутрішньому ринку, просувати експорт, створювати гідні умови роботи в галузі. Але акцент держпідтримки буде все-таки зміщений в сторону малого бізнесу.

В останні роки ми дали можливість великим холдингам відбутися, виділялися достатні суми фінпідтримки. Звичайно, також багато зусиль докладено їх менеджментом, в тому числі чимало зроблено для виходу на міжнародні ринки. Це великі досягнення, в результаті чого ми маємо високі показники врожайності і експорту зернових в Україні», - наголошує міністр Мінагрополітики.

За його словами, крім традиційних програм (на компенсацію кредитних ставок, підтримку тваринництва, садівництва), буде запущена абсолютно нова - на 1 га.

Ресурс під цю програму готують депутати у відповідному законопроекті. Як вона буде виглядати залежить від того, яку із запропонованих аграрним ринком концепцій - спецрежим для тваринництва, овочівництва, садівництва, знижена відсоткова ставка по ПДВ для продуктів харчування або ж пряма підтримка крім закладених в бюджет 5,5 млрд грн - вибере Мінфін. Джерела наповнення нової програми попередньо визначені: за експертними оцінками, буде залучено близько 5 млрд грн», - повідомляє Кутовий.