друкувати


Трофімцева: Умови ведення агробізнесу в Україні сьогодні є привабливими для іноземних інвесторів

9 листопада 2016, 16:24

Український аграрний сектор сьогодні має великий потенціал для поглиблення двосторонньої співпраці з іноземними партнерами. Вже сьогодні спостерігаємо велику зацікавленість іноземних інвесторів у роботі в нашій аграрній галузі. Про це розповила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час спілкування з журналістами телеканалу UA|TV.

«З одного боку, ми маємо на сьогодні в українській аграрній галузі більше 50 донорських проектів спільно з міжнародними партнерами. Вони мають різне спрямування, але напрямки їх роботи співпадають з розробленою нами стратегією реформування «3+5». Ці проекти підтримуються як великими міжнародними організаціями - Світовим Банком або Міжнародною фінансовою організацією, так і урядами багатьох окремих країн, таких як Канада, США, Німеччина та Нідерланди. Активним партнером в проектній роботі є також Європейський Союз. З іншого боку, ми хочемо більш активно залучати прямі іноземні інвестиції у різні проекти в нашому аграрному секторі, тому що саме вони мають надавати важливі імпульси для розвитку галузі»,- розповила заступник міністра з євроінтеграції.

За даними Держстату в агропромисловий комплекс станом на 1 липня 2016 року було інвестовано 3 619, 1 млн. дол. США, що складає лише 6,9% загального обсягу приватних іноземних інвестицій в економіку країни.

Вона додала, що Мінагрополітики сьогодні активно працює спільно з іншими міністерствами та із КМУ над тим, щоб зробити умови ведення бізнесу в Україні більш привабливими, в тому числі для іноземних інвесторів.

Основними завданнями для нас є напрацювання концепції ефективного регулювання економіки та побудова регуляторного поля, яке б дозволяло бізнесу і інвестиціям вільно почувати себе в країні та в окремо взятому секторі. Багато в цьому напрямку вже було зроблено в плані дерегуляції. Але наша команда не зупинятиметься на досягненнях, ще багато завдань залишаються на порядку денному на найближчий час», - розповіла Трофімцева.