друкувати


Селищного голову на Донеччині засудили за земельний хабар

7 листопада 2016, 16:24

Красноармійський міськрайонний суд підтримав позицію прокуратури Донецької області та визнав винною голову однієї з селищних рад Донеччини у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

У вересні 2015 року чоловік звернувся до спеціаліста-землевпорядника селищної ради з приводу прискорення відведення в тимчасове використання земельних ділянок для ведення городництва, які перебувають у комунальній власності селищної ради.

В подальшому, спеціаліст-землевпорядник з цим питанням звернувся до голови селищної ради, яка в приватній бесіді повідомила що можна прискорити вирішення цього питання якщо особисто їй передадуть 4 тис грн. Землевпорядник повідомив громадянину про незаконні дії голови та запропонував звернутися до правоохоронних органів з відповідною заявою.

Діючи під контролем правоохоронців, спеціаліст-землевпорядник передав голові раніше обумовлену неправомірну вигоду у сумі 4 тис грн, остання, в свою чергу, підписала акт погодження про відведення в тимчасове користування земельних ділянок.

Правопорушницю затримали під час отримання неправомірної вигоди у службовому кабінеті.
За отримання хабара жінку засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією половини належного їй майна.