друкувати


Китай запропонував Україні створити зону вільної торгівлі

7 листопада 2016, 15:15

Китай ініціює створення зони вільної торгівлі з Україною і сподівається на активізацію дослідження цього питання з української сторони. Про це заявив посол КНР Ду Вей на форумі в Києві, присвяченому розвитку інфраструктурного проекту "Шовковий шлях" в Україні.

"Китайська сторона запропонувала на робочому рівні амбітну мету - створення українсько-китайської зони вільної торгівлі. Сподіваємося на активізацію дослідження даного питання з української сторони", - сказав він.

За словами Ду Вея, проект "Шовковий шлях" і зона вільної торгівлі сприятимуть залученню китайських інвестицій в Україну.

Ми сподіваємося, що китайські підприємства прийдуть в Україну з інвестиціями, інвестиціями в сфері сільського господарства, науки і техніки, інфраструктури, логістики, фінансів, електронної комерції, ядерної та відновлюваної енергетики, а також в інших сферах", - підкреслив посол.

В кінці серпня в Києві пройшло засідання підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва Комісії зі співробітництва між урядом України та урядом КНР. За його підсумками сторони домовилися підготувати дорожню карту економічної співпраці в сферах реалізації спільних проектів в сільському господарстві, промисловості, енергетиці та в сфері інфраструктури.

Окрему увагу сторони приділили перспективам створення промислових підприємств на території України, продукція яких буде потім спрямована на експорт в ЄС, країни Скандинавії та інші держави, з якими Україна уклала угоди про зону вільної торгівлі. Не менш важливим для обох країн буде і побудова економічного пояса "Великого Шовкового шляху".

УНІАН