друкувати


На Тернопільщині 22 земельні ділянки передали в оренду

7 листопада 2016, 13:28

У жовтні на земельних аукціонах, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Тернопільській області, товаровиробники придбали права оренди на 22 земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів). Землі загальною площею 257,29 га розташовані у Борщівському, Збаразькому, Тернопільському та Шумському районах. Про це повідомляє Урядовий Портал.

За підсумками торгів орендарі щорічно сплачуватимуть до бюджетів місцевих рад 1,12 млн грн. Ця сума на 858,58 тис. грн більша від стартової ціни, яка становила 260,19 тис. грн. Такого результату вдалося досягнути завдяки відкритій конкуренції між учасниками аукціону.

Зокрема, за результатами проведеного аукціону у Тернопільському районі, вартість права оренди на земельну ділянку збільшилася на 296,64 тис. грн (99% від її нормативної грошової оцінки).

Цього року на Тернопільщині за результатами земельних торгів передали в оренду 136 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 1609,14 га.

Наступні земельні аукціони в області заплановані на листопад.