друкувати


Уряд забезпечив фінансове підґрунтя функціонування Держпродспоживслужби — Мінагрополітики

15 лютого 2016, 17:53

Уряд схвалив розпорядження «Деякі питання забезпечення діяльності Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» № 76 від 27 січня 2016 р., яким передбачив фінансування Держпродспоживслужби шляхом передачі бюджетних призначень з інших центральних органів виконавчої влади, що приєднуються до Служби. Про це повідомляє Міністерство політики та продовольства України (Мінагрополітики).

Згідно з актом, на ці цілі Держпродспоживслужбі буде передано майже 493,69 млн грн. Головним розпорядником зазначених коштів виступає Мінагрополітики.

Завдяки цьому рішенню Уряду, створене фінансове підґрунтя для завершення реорганізації ЦОВВ, які приєднуються до Держпродспоживслужби та для початку функціонування самої Служби.

Відповідно до розпорядження, Міністерство фінансів (Мінфін) повинен відкрити Держпродспоживслужбі бюджетні програми для здійснення передбачених видатків та внести відповідні змін до розпису держбюджету. При цьому Державна казначейська служба зобов’язана перерахувати бюджетні кошти відповідно до переданих бюджетних призначень.