друкувати


Latifundist.com і AgroPolit.com проведуть ІнтерАгроДебати-2016

4 листопада 2016, 16:36

Вперше на виставці ІнтерАГРО-2016 відбудеться запуск масштабного проекту - інтерактивний майданчик «ІнтерАгроДебати». Її організаторами виступають спільно ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок» та лідери серед аграрних інтернет-видань Latifundist.com і AgroPolit.com. Головний новинний медіа-партнер - ІА «Інтерфакс-Україна».

В період проведення міжнародної виставки ІнтерАГРО-2016 (8-11 листопада) у першому павільйоні ВЦ «КиївЕкспоПлаза» працюватиме online інтерактивний майданчик «ІнтерАгроДебати».

Це платформа для живого спілкування з провідними експертами аграрного ринку, спеціалістами та керівниками сільгосппідприємств, представниками влади на актуальні аграрні теми. Кожен день присвячено окремій проблематиці й представлено трьома експертними панелями.

«Сьогодні агросектор - драйвер економічного розвитку. Оскільки ІнтерАГРО - найбільша агропромислова виставка країни, то в цьому році ми вирішили приділити ще й увагу основним аспектам розвитку сектора. Три «кити» АПК - це сільгосптехніка, переробка та експорт. Про це і поговоримо в рамках ІнтерАгроДебатів», - зазначив директор виставки ІнтерАгро Сергій Висоцький.

Зі свого боку  операційний директор Latifundist Media Тетяна Приходько зазначила: «Ми виступаємо співорганізаторами цієї дискусійного майданчика, оскільки Latifundist.com і AgroPolit.com на сьогоднішній день щодня формують громадську думку щодо розвитку сектора. В рамках ІнтерАгроДебати ми покажемо чим живе АПК, які законодавчі новації очікують аграріїв і які проблеми сьогодні хвилюють виробників».

9 листопада 2016 р. йтиметься про основні аспекти розвитку промислової переробки в АПК. Темою дня буде «Шляхами аграрних «тигрів»: як Україні наростити виробництво агропродукції з доданою вартістю?».
У рамках трьох експертних панелей будуть підійматися декілька спецтем:
– Сировина – не вирок, а шанс на нову додану вартість. Як запустити маховик агропереробки в Україні?;
– З поля на стіл: проблеми виробників і законодавчі шляхи їхнього вирішення;
– Не зерном єдиним, або Коли українські булочки потраплять до Європи та Азії?
10 листопада 2016 р. пройде під гаслом стимулювання аграрного експорту. Тема дня - «Як перезапустити експортний потенціал АПК?». У рамках трьох експертних панелей будуть підійматися наступні теми:
– Державна політика з підтримки експорту: наявні механізми та плани на 2017 рік;
– Як прискорити вихід середнього та малого бізнесу на зовнішні ринки?;
– Кооперативний рух як спосіб завоювання зовнішніх ринків і фактор збереження українського села.

11 листопада 2016 відбудеться під гаслом сільгоспехніки: «Сільгосптехніка: з хорошим комбайном куплю камбайнера!».

Захід транслюється в режимі online на youtube каналі та сайтах.